Nyheter

←Tillbaka Nyheter /

Fylgia utökar med ytterligare en biträdande jurist, Madelene Andersson, Välkommen!

1. Berätta lite om din bakgrund.
Efter min examen vid Uppsala universitet 2015 så började jag arbeta på Lantmäteriets fastighetsinskrivning. Jag hade sommarjobbat där under min studietid och trivdes väldigt bra med variationen av rättsområden som jag kom i kontakt med. Jag fastnade dock särskilt för fastighetsrätten, och efter 8 månader som inskrivningsjurist sökte jag mig vidare till en liten byrå i Norrtälje där jag i princip uteslutande arbetade med fastighetsrätt. Det var också då jag kom i kontakt med entreprenadrätten, och jag sökte mig så småningom vidare till en byrå som är helt inriktad mot byggbranschen. De senaste 2 1/2 åren har jag uteslutande arbetat med entreprenad- och fastighetsrätt, och jag tycker det är riktigt rolig juridik som jag gärna fortsätter med.

2. Vad tror du din största tillgång är för Fylgia?
Jag tror (och hoppas) min inriktning mot byggbranschen och erfarenhet inom entreprenadrätten kommer komma väl till pass på Fylgia. Det kommer alltid byggas i Sverige och i och med att standardavtalsrätten är så pass säregen så tror jag det är en bra inriktning. Jag tror också min erfarenhet som inskrivningsjurist kan vara en tillgång, liksom min relativt breda kompetens inom fastighetsrätten.

3. Hur ser du på framtiden inom ditt område?
Jag tror entreprenadrätten kommer fortsätta att utvecklas, både genom revideringar av standardavtalen och genom ny praxis. Det känns som ett rättsområde under utveckling, vilket ju är väldigt spännande. Det kommer inte sluta byggas, och i och med att det ofta rör sig om stora belopp så kommer det troligtvis inte heller sluta tvistas om problemfyllda entreprenader.

Kontaktuppgifter till Madelene hittar du här.

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen