Nyheter

←Tillbaka Nyheter, Pressmeddelanden /

Fylgia växlar upp kommunikationsarbetet ytterligare

Fredrik Svärd

Advokatfirman Fylgia har rekryterat Fredrik Svärd, jurist och kommunikatör med lång erfarenhet från juridiska branschmedier och branschorganisationer.

– I en snabbt föränderlig bransch är det avgörande att ha en stark och tydlig kommunikation, både internt och externt. Vi är mycket glada över att välkomna Fredrik till Fylgia. Hans omfattande erfarenhet och expertis inom juridisk kommunikation kommer att vara ovärderlig för att stärka vår profil och hur vi kommunicerar vår kompetens och våra tjänster, säger Fredrik Winroth, Managing Partner.

Fylgia har vuxit till en fullservicebyrå med närmare 70 anställda och har i takt med detta utvecklat byråns tekniska plattform och infört ett nytt, modernare ledarskap. Byrån ser nu också över sitt kommunikationsarbete och har som ett led i detta rekryterat Fredrik Svärd, som kommer att arbeta med innehållsproduktion och strategier för extern kommunikation. Med sitt djupa kunnande och breda nätverk inom branschen, förväntas Fredrik bidra till att förstärka Fylgias position som en ledande advokatbyrå i Sverige och öka dess synlighet i relevanta medier.

– Jag ser fram mot att bidra till att ge en bättre bild av vad Fylgia är 2024. Vi lanserar under året en ny hemsida som blir plattformen för ett nytt kommunikationsarbete med ett tilltal som bättre speglar vilka vi är och vad vi gör. Vi tittar också på hur vi bättre kan lyfta fram våra medarbetare, inte minst med hjälp av rörlig bild, säger Svärd.

Fredrik Svärd har tidigare arbetat som chefredaktör för Dagens Juridik och som generalsekreterare för Forum för dataskydd. Han har varit skribent för en rad branschmedier och dagstidningar, kommunikationskonsult åt jurist- och advokatbyråer och organisationer som Internationella Juristkommissionen, grundat en nyhetsssajt om digitaliseringen av juristbranschen samt varit medförfattare till böcker på samma tema. Fredrik har en jur. kand. med inriktning mot medie- och IT-rätt och en fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap från Stockholms universitet.

– Jag trivs i organisationer där det går att göra skillnad, och Fylgia genomgår för tillfället en kraftig tillväxtfas. Det är också en byrå med en prestigelös kultur och högt i tak. Vi har arbetat tillsammans under andra former en tid och jag upplever att det finns intresse och förståelse för de frågor jag jobbar med. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med övriga i marknadsteamet för att vässa Fylgias profil ytterligare, säger Svärd.

– Vi är mycket glada över att välkomna Fredrik till Fylgia. Hans omfattande erfarenhet och expertis inom juridisk kommunikation kommer att vara ovärderlig för att stärka vår profil och nå ut bättre till både nuvarande och framtida klienter, säger Fredrik Winroth, Managing Partner.

– Med Fredriks hjälp kan vi ytterligare förstärka vår position som en av Sveriges ledande advokatbyråer och fortsätta vår tillväxtresa.

Fylgia erbjuder tjänster inom bland annat arbetsrätt, entreprenadrätt, fastighetsrätt och miljö, kommersiell tech och data, obeståndsrätt och offentlig upphandling. Fylgia har erhållit utmärkelsen ”Årets byrå” vid fem tillfällen och är rankat hos de ansedda rankinginstituten Chambers & Partners samt Legal 500.

Foto: Albin Biblom

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen