Nyheter

←Tillbaka Insolvensnytt, Nyheter, Nyhetsbrev /

Insolvensnytt – Maj 2023

FYLGIAS OBESTÅNDSAVDELNING
Insolvensnytt är ett nyhetsbrev som ges ut av Advokatfirman Fylgias obeståndsavdelning. Genom nyhetsbrevet bevakar vi aktuella händelser inom obeståndsrätten och närliggande rättsområden som faller inom avdelningens kompetensområden såsom ny rättspraxis, ny lagstiftning m.m. För mer information om obeståndsavdelningen, klicka här.

Konkursstatistik maj 2023

Inflationen och en annalkande lågkonjunktur har enligt UC lämnat fortsatt avtryck på svensk ekonomi och näringsliv. Enligt UC ökade konkurserna under april 2023 för den 9e månaden i rad, samtidigt som antalet nystartade bolag störtdyker, läs mer här.


Högsta domstolen meddelar prövningstillstånd i mål om återvinning

<space> En franchisetagare överlät genom ett förlikningsavtal sin verksamhet till franchisegivaren. Kort därefter gick franchisetagaren i konkurs. Hovrätten har bedömt att förlikningsavtalet ska anses utgöra en betalning som ska återgå enligt konkurslagen. Högsta domstolen har meddelat prövningstillstånd i målet. Läs mer här.

 


Fylgia akademin och SRF april 2023 

Den årliga utbildningsaktiviteten med Fylgia och SRF Konsulternas förbunds Stockholmskrets hölls i slutet av april i form av föreläsning och mingel. Enligt tradition var det Göran Mandorff, advokat och delägare, samt Bo Söder, advokat och delägare, som pratade tillsammans med biträdande juristen Lisa Drougge. Årets tema var vad som förväntas av en redovisningskonsult vid kundens konkurs, vad som händer i en konkurs och kontrollbalansräkning. Stort tack till alla deltagare!


Begäran om tvångslikvidation på grund av överträdelser av aktiebolagslagen avslås

Minoritetsägare av aktier i ett aktiebolag begärde att bolaget skulle gå i tvångslikvidation på grund av maktmissbruk av aktieägarmajoriteten. Överträdelserna av aktiebolagslagen bedömdes av tingsrätten inte vara tillräckligt allvarliga för tvångslikvidation av bolaget. Läs mer här.

 

Författare

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen