Nyheter

←Tillbaka Artiklar, Nyheter /

Har du koll på avtalet? Ta hjälp och undvik problem.

Vaga avtal kan göra att du som företagare hamnar i segdragna tvister. Och ändå är de så vanliga – man slarvar med avtalen för att komma igång med jobbet. Unionen Egenföretagare ger dig tipsen som gör att du slipper avtalstrassel längre fram.

Ni var ju överens om vad du skulle leverera. Eller? Nu står du där med en knölig kund, och försöker hänvisa till det avtal ni båda signade. Kanske signerades det lite väl snabbt, för ni verkar kunna tolka det på helt olika sätt. Ja, ni har helt olika uppfattningar om vad uppdraget omfattar. Du vill bara ta dig ur situationen och jobba vidare med nästa projekt. Du behöver ju mat på bordet nästa månad också…

Att ingå avtal med kunder och leverantörer är något varje företagare gör. Men har du inte ordentliga avtalsrutiner på plats är risken stor att du hamnar i onödiga diskussioner om vad ni faktiskt kommit överens om. Diskussioner som slutar med att du känner dig överkörd och lurad.

Jesper Linder är biträdande jurist på advokatfirman Fylgia KB, och en av de jurister man som medlem i Unionen Egenföretagare kan få kostnadsfri affärsjuridisk rådgivning av.

Detta utdrag är en artikelannons i samarbete med Unionen Egenföretagare i tidningen Privata affärer. Läs mer här.

Författare

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen