Om Fylgia

Din följeslagare & rådgivare

Verksamheten tog sin början redan 1986 och 1991 togs namnet Fylgia. Fylgia är namnet på den nordiska mytologins ständigt närvarande personliga skyddsande. Någon som alltid står vid din sida av bordet. Det är så vi ser på oss själva, som en juridisk följeslagare för dig och ditt företag.

Vårt främsta mål är att alltid finnas till hands för våra klienter och vara deras följeslagare genom den juridiska snårskogen.

Anders Aspegren,
Advokat & Delägare

Fylgias historia

Fylgia bildades den 1 september 1986 efter ett samgående mellan Åbjörnsson & Rausing Advokatbyrå AB och den verksamhet i Järfälla som drevs av G. Grönbergs Advokatbyrå AB. Den nya byrån fick namnet Åbjörnsson & Wallander Advokatbyrå AB.

Årsskiftet 1990/91 fann den växande byrån fina lokaler på Hamngatan 2 vid Nybroplan. Huset hade tidigare hyst försäkringsbolaget Fylgia, som gått upp i Trygg‑Hansa-koncernen i början av 1970-talet. Namnet Fylgia stod inhugget över porten.

Före den 1 januari 1991 fick en advokatbyrå inte ha annat än egennamn i sin s.k. firma. När advokatsamfundet övergav denna regel var Fylgia bland de första i Sverige att få ett s.k. fantasinamn. Från början av 1991 har byrån alltså hetat Advokatfirman Fylgia. Linnégatan 2 blev byråns nya adress från den 1 oktober 1995.

Än en gång växte byrån ur sina lokaler och den 1 augusti 1999 blev Nybrogatan 11 byråns nya adress. Det tog inte mer än ca ett halvår efter flytten tills de första kontakterna med Falks Advokatbyrå, som fanns i samma byggnad, togs och Falk gick in i Fylgia.

Den 1 oktober 2000 gick byråerna samman under Fylgia. Sedan har byrån vuxit och idag är vi närmare 60 medarbetare. Fylgia är namnet på den nordiska mytologins ständigt närvarande personliga skyddsande. Någon som står vid din sida. Det är så vi ser på oss själva, som en juridisk följeslagare för dig och ditt företag.

På Fylgia ser vi inga gränser för vår verksamhet. Våra klienter hittar man inom en lång rad områden och branscher där vi agerar rådgivare i såväl juridiska som affärsstrategiska frågor. Fylgia representerar allt från små till stora företag och klienter som verkar internationellt och vi erbjuder ett omfattande kontaktnät över hela världen.

Läs mer om Fylgias historia Fäll ihop texten

Våra hörnstenar

 • diamond-1 diamond-1-active

  Steget före

 • diamond-2 diamond-2-active

  Klienten i fokus

 • diamond-3 diamond-3-active

  Era affärer

 • diamond-4 diamond-4-active

  Med hela vägen

 • diamond-1

  Steget före

  Steget före. På Fylgia är vi proaktiva och ger dig besked om lämpliga åtgärder och ny lagstiftning i god tid. Därefter är det naturligtvis alltid du som slutligen bestämmer vårt uppdrag.
 • diamond-2

  Klienten i fokus

  Klienten i fokus. Hos Fylgia är det alltid du som klient och dina intressen som kommer i första hand. Vi vet att tillgänglighet är viktigt för dig som klient. När du vänder dig till oss kan du känna dig trygg i att vi gör allt för att dina intressen tillvaratas på bästa sätt.
 • diamond-3

  Era affärer

  Era affärer. Vi har förståelse för våra klienters behov och verksamhet så att vi genomför vårt uppdrag på det sätt som bäst gynnar dig som klient och din verksamhet. Vi kan guida dig genom den många gånger snåriga juridiken så att du kan fokusera på din verksamhet.
 • diamond-4

  Med hela vägen

  Med hela vägen. Som din juridiska följeslagare kan Fylgia bistå dig med all juridisk rådgivning som du kan behöva i din verksamhet. Vi finns med dig hela vägen och oavsett vilka utmaningar du möter kan du lita på att vi alltid är tillgängliga och kan bistå dig med all affärsjuridisk hjälp som du behöver.

Vi ser inga gränser

På Fylgia ser vi inga gränser för vår verksamhet. Våra klienter hittar man inom en lång rad områden och branscher där vi agerar rådgivare i såväl juridiska som affärsstrategiska frågor.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att ge dig som klient fullservice i alla juridiska frågor som ett mindre eller medelstort företag normalt ställs inför. Men lagom liten för att behålla en personlig och nära kontakt med engagemang och kunskap för din bransch.

Vi fungerar ofta som »husadvokater« till våra klienter och har vanligtvis mycket långa klientrelationer. Det gör att vi lär känna dig och ditt företag på djupet och kan anpassa våra resurser så att du får exakt det juridiska biträde du behöver i din affärsverksamhet.

Fylgia representerar även klienter som verkar internationellt och vi erbjuder ett omfattande kontaktnät över hela världen.

Information om Advokatsamfundets konsumenttvistnamnd

Vår styrelse & ledning

Styrelsen
Läs mer
Jakob_Callmander
Advokat & Delägare
Läs mer
3844
Advokat & Delägare
Ledningsgruppen
Läs mer
Fredrik_Winroth
Advokat & Delägare, MP
Läs mer
Anette Jönsson
Redovisningschef

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen