Nyheter

←Tillbaka Nyheter, Pressmeddelanden /

Fredrik Winroth tar över MP-rollen hos Fylgia

Advokatfirman Fylgia fortsätter att generationsväxla och utser den yngste MPn bland de 30 större och medelstora advokatbyråerna i Sverige just nu.

Fredrik Winroth tar över som MP med början den 1 november 2021. Fredrik kom till Fylgia för tre år sedan från en annan affärsjuridisk advokatbyrå och har även sedan tidigare erfarenhet av att ha arbetat som chefsjurist.

”Fylgia har de senaste åren påbörjat en generationsväxling bland delägarna och har sedan 2018 ökat omsättningen med nästan 40 %. Vår plan är att fortsätta växa i samma takt under de närmaste åren”, uppger Fredrik. ”Under hösten har vi, som tidigare meddelats, fått in två nya delägare som stärker upp vår kompetens inom fastighetstransaktioner och processrätt. Båda dessa representerar sinnebilden av hur vi vill fortsätta växa med relativt unga och hungriga delägare med bra bakgrund och som är väldigt specialiserade inom respektive område. Utmaningen blir att driva byrån mot ytterligare expansion både gällande omsättningsökning och nyrekryteringar samtidigt som vi fortsätter vara en samspelt organisation. Därutöver så vore det givetvis extra roligt om vi kunde få in några fler kvinnliga delägare”, säger Fredrik.
”Advokatmarknaden är under förändring och det är en häftig upplevelse att få vara med på den resan. Dagens köpare av juridiska tjänster är mer sofistikerade än tidigare vilket ställer väldigt höga krav på specialisering, branschkännedom och konkurrenskraftiga priser”, tillägger Fredrik.

Fredrik efterträder advokat Anders Aspegren som varit managing partner sedan 2017.

”Jag vill passa på att tacka Anders som har gjort ett strålande jobb med bl.a. Fylgias digitalisering och modernisering de senaste åren och att bygga upp det team som jag nu får äran att ta över. Jag är ödmjuk inför uppgiften att förvalta och vidareutveckla det arbete som Anders förtjänstfullt påbörjat”, säger Fredrik.

”Det är en spännande tid vi nu går tillmötes efter pandemin och vi ser med tillförsikt på det nya normala och vad det kommer att innebära”, säger Anders Aspegren. ”Pandemin har medfört att vår digitala resa snabbats på och vi tillhör nu en av Sveriges mest moderna advokatbyråer. Fylgias flöde i sin verksamhet kommer från och med november att vara helt digitalt. Jag tror därför att det är ett bra tillfälle att lämna över till Fredrik för att kunna hålla uppe samma höga förändringstakt. Målsättningen är att vi ska vara det självklara valet för nya klienter inom affärsjuridiska frågor”, avslutar Anders Aspegren.

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen