Nyheter

←Tillbaka Nyheter /

Fylgia lanserar juridisk AI-assistent

Vi på Fylgia är glada att meddela att vår AI-assistent nu finns tillgänglig på GPT Store. Verktyget ger dig snabb och professionell hjälp med juridiska frågor när som helst på dygnet. 

Fylgias assistent ”Juristen” är anpassad för bolag och andra organisationer och är tillgänglig för alla med ChatGPT-pluskonton. Användaren kan ställa frågor på vanlig svenska på samma sätt som till ChatGPT, men Juristen är särskilt anpassad för frågor om affärsjuridik. Assistenten är uppkopplad mot internet och har tillgång till aktuella lagtexter, rättsfall och andra dokument.

– Det rör sig inte om rådgivning, det handlar mer om att ge en allmän bild av hur olika regelverk ser ut och vilka juridiska frågor man kan komma att behöva vara uppmärksam på och kanske anlita advokat för, säger Mikael Ericson, advokat och delägare i Fylgia som tränat verktyget.

– Vi har programmerat hur vi vill att assistenten ska fungera. Den är exempelvis försiktigare än vanliga ChatGPT när den lämnar svar.

Fylgia har också börjat bygga GPT:er för internt bruk. Bland annat används nu en GPT som är specialiserad på att korrläsa dokument och på att granska logiken i argument.

– Våra jurister har börjat jobba aktivt med detta, och har även börjat lära sig att bygga egna GPT:er efter behov.

– ”Juristen” är en första version, ett första test. Det viktiga är kanske inte vad just det här projektet landar i, men klart är att vi behöver lära oss det här.

 

 

Hur tekniskt kunniga  behöver jurister vara för att jobba med och utveckla juridiska assistenter?

– Vi behöver inte lära oss att koda, det räcker att beskriva hur vi vill att verktygen ska bete sig på vanlig svenska. Hemligheten ligger i att lära sig utforma beskrivningarna. Man får pröva sig fram lite.

Hur påverkar AI-utvecklingen juristbranschen?

– En stor del av arbetet som jurist bygger på erfarenhet, det kan AI inte ersätta. Behovet av juniora jurister försvinner inte heller, men vi kommer inte utföra rent rutinbetonade arbetsuppgifter på sikt, säger Ericson.

För mer information, kontakta gärna:

Mikael Ericson
Advokat / Partner
E-post

Om Fylgia

Fylgia är en advokatbyrå som är stor nog att ge sina klienter fullservice i alla affärsjuridiska frågor. Vi arbetar nära klienten och är stolta över att vara en framåtblickande premiumbyrå som omfamnar modern teknologi för att ge våra kunder den bästa möjliga erfarenheten.

 

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen