Nyheter

←Tillbaka Nyheter /

Så bidrar Fylgia till kompetensutveckling för företagsledare

Fylgia bidrar till kompetensutveckling genom aktivt arbete med att stödja företag och organisationer i deras anpassning till befintliga och nya regleringar, trender samt utmaningar. Detta görs för att säkra kompetensen hos beslutsfattare och för att säkerställa verksamhetens långsiktiga framgång och hållbarhet.

I en tid av snabba förändringar navigerar företag genom nya behov och förväntningar. Det blir allt viktigare för företag att hålla sig uppdaterade om vad som sker i omvärlden och ta proaktiva åtgärder för att vara förberedda för olika tänkbara framtidsscenarier. På Fylgia har vi bred specialistkompetens inom en rad olika affärsjuridiska områden, och vi ser kunskapsdelning som en viktig del av vårt arbete för att främja våra klienters framgång och långsiktiga hållbarhet. Våra jurister föreläser ofta, både på öppna föreläsningar och seminarier samt hos andra företag.

Öppna föreläsningar inom entreprenad, konsulträtt och offentlig upphandling

Bygg & Breakfast är en kostnadsfri föreläsningsserie som riktar sig till verksamma inom konsult- och byggbranschen. Fyra gånger per år bjuds deltagare in till en föreläsning om aktuella ämnen, främst inom entreprenad, konsulträtt och offentlig upphandling, som kombineras med en härlig frukost. För att hålla dig uppdaterad om Bygg & Breakfast kan du registrera dig här.

Ett urval av kurser som finns tillgängliga hos våra samarbetspartners

Likvidation och aktiebolag

Advokaterna Göran Mandorff och Bo Söder har nyligen tagit fram en onlinekurs för Srf konsulternas räkning, en s.k. mikrokurs, om likvidation av aktiebolag. De redogör för vad som behöver beaktas när ett aktiebolag ska avvecklas, hur processen går till och innebörden av att ett aktiebolag likvideras. Besök gärna Srf konsulternas webbplats för att få tillgång till kursen och ta del av värdefulla insikter kring avveckling av aktiebolag och likvidation.

På Srf konsulternas webbplats finner du också andra kurser av Göran och Bo, såsom en onlinekurs om styrelsens ansvar i aktiebolag och en PUB (påbyggnadsutbildning) om juridik: handelsrätt. Denna kurs erbjuds två gånger om året, under januari och augusti.

Undvik tvister vid anlitande av underentreprenörer

Under ett nyligen genomfört webbinarium presenterade advokaterna Madelene Andersson och Erika Wallin en djupgående analys av de entreprenadrättsliga underentreprenörsavtalen AB-U 07 och ABT-U 07. Webbinariet, som är tillgängligt för visning på Blendow Lexnova, erbjuder insikter om rekommendationer för effektivt anlitande av underentreprenörer samt strategier för att minimera risken för tvister.

På Blendow Lexnova hittar du även andra webbinarier med Madelene och Erika, där de diskuterar bland annat vilka fel entreprenören är skyldig att avhjälpa.

Genom att delta i våra olika utbildningsaktiviteter får företag inte bara värdefulla insikter inom affärsjuridik, utan också konkreta verktyg för att proaktivt hantera både nuvarande och framtida utmaningar.

Vid frågor om seminarier, kurser eller vid intresse av att boka våra jurister som talare eller föreläsare, vänligen kontakta Basak Öztürk[email protected].

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen