08 442 53 00
inbox@fylgia.se

Nyheter

←Tillbaka Nyheter, Pressmeddelanden /

TeknikMagasinet Sweden AB i konkurs – förvärvat av Ambia Trading Group AB

Teknik Magasinet Sweden AB försattes i konkurs den 15 januari 2020. Advokat Bo Söder har förordnats till konkursförvaltare. Tillsvidare hålls samtliga butiker öppna som vanligt.
Uppdaterad information kommer meddelas löpande här.

Gällande köpta varor före konkursen gäller följande: Inga returer, reklamationer eller byten kan göras. Observera att presentkort inte gäller som betalningsmedel i något avseende. Om presentkort finns kan motsvarande belopp bevakas som en fordran i konkursen. Bevakning av fordran görs via mejl till teknikmagasinet@fylgia.se. Se blankett här nedan för att underlätta bevakning. Om det blir aktuellt med utdelning kan inte bedömas i detta läge.

Kunder som betalat och beställt varor som ännu inte levererats ombeds omgående kontakta konkursförvaltningen enligt nedan kontaktuppgifter för att utröna om leverans är möjlig och under vilka förutsättningar. Generella frågor om konkursen och frågor om bevakningar e t c hänvisas till i första hand teknikmagasinet@fylgia.se. Frågor om lönegaranti ställs enbart per mail till marie.nilsson@fylgia.se.

Uppdatering 2020-01-30: Ambia Trading Group AB (”Ambia”) har genom dotterbolag förvärvat huvuddelen av rörelsen i Teknikmagasinet den 29 januari 2020. Förvärvet omfattar bolagets lager och inventarier, aktierna i det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker, och en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden med ca 50 butiker i Sverige. Tillträde ska ske den 10 februari 2020. För mer information hänvisas till Ambias pressmeddelande: Läs mer

Fram till den 10 februari 2020 fortsätter verksamheten i konkursboets regi på samma sätt som tidigare under konkursen. Under denna period gäller vad som tidigare angetts avseende presentkort, returer, reklamationer och byten ovan. Det är i nuläget inte bestämt huruvida köparen kommer att lösa in presentkort som utfärdats av konkursbolaget. Någon skyldighet att göra detta finns inte.

Vi är glada och mycket nöjda med att Teknikmagasinets verksamhet genom försäljningen kommer att leva vidare även fortsättningsvis.

Konsumentinformation-Teknikmagasinet

Fordringsanmälan i Teknikmagasinet

Vanliga frågor och svar om lönegaranti

Fylgias team består av:

 

Advokat Bo Söder, Advokat Göran Mandorff, Advokat Henrik Börjesson, Bitr.jurist Tobias Gårderyd, Bitr.jurist Matilde Hellsten

Alltid på din sida av bordet

Hur kan vi hjälpa dig?

Lämna telefonnummer eller e-post så hör vi av oss inom 24h. Obligatoriska fält


Tillbaka till toppen